Rally-Lydighets trening

OBS:Første fellestrening vil bli Mandag 6 november (ikke 30 oktober som tidligere opplyst)

Helgen 27-29 oktober arrangerer vi Rally-lydighetskurs. Mandagen 6 november starter vi opp med trening for de som ønsker å være med å trene Rally-Lydighet. Det blir trening hver mandag fra kl. 19.30.  Treningen er åpen for alle klubbens medlemmer og du trenger ikke å ha gått kurs for å delta. Vi håper og tror at interessen for Rally-lydighet er tilstede sli at vi vl bli en gjeng som trener fast fremover.

I vinter blir det også muligheter til å trene Torsdager fra 17.30- 19.00. Tidligere har denne tiden blitt brukt til utstillingstrening, så dette er kun midlertidig d det muligens blir utstillingstrening igjen til våren.

 

Hva er rallylydighet?

Rallylydighet er en hundesport som oppstod i USA. I 2005 ble Norsk rallylydighetsklubb dannet og i 2013 ble sporten godkjent av NKK.
I rallylydighet går eier og hund en bane sammen i en bestemt rekkefølge. Banene består av 15-22 skilt med øvelser fra lydighet, agility og freestyle. Som i agility er banene nye for hver gang, slik at man aldri vet hvilke kombinasjoner som kommer, men eier har mulighet til å gå igjennom banen i 10 minutter før konkurransen uten hund. Alle starter med 200 poeng og blir trukket etterhver om man gjør noe feil.

Det konkurreres offisielt i fire klasser. Etter hvert som man kommer oppover i klassene kommer det flere skilt med høyere vanskelighetsgrad. Om man ikke er klar for å starte å konkurrere i klasse 1 er det også en rekruttklasse hvor man kan belønne hunden visse steder underveis. 

Hovedfokuset til rallylydighet ligger på glede, samspill og gode holdninger. Eier har derfor lov til å rose og oppmuntre hunden så mye han eller hun vil under konkurransen. Sporten passer derfor veldig godt for alle hunder.

Du kan lese mer her på Norsk Rallylydighetsklubben sin side her : http://www.rally-lydighet.com/